مقالات آموزشی

معرفی انواع عایق ساختمانی

در این نوشته در رابطه با انواع عایق ساختمانی از جمله عایق حرارتی ، عایق رطوبتی و عایق صوتی توضیحی ارائه می شود . در ادامه جزییات اجزا و متریال های انواع مختلف عایق حرارتی ، عایق رطوبتی و عایق صدا را بررسی و مزایا و معایب هر یک تشریح می گردد.

عایق ساختمانی چیست

انواع عایق ساختمانی پوششی از متریال های مختلف است که بر روی سقف ، کف و دیوارها اجرا می شود و باعث جذب و یا کنترل صدای محیطی ، جلوگیری از نفوذ و یا خارج یا وارد شدن حرارت از فضای ساختمانی مورد نظر و یا آب بندی ساختمان در برابر ورود آب و رطوبت به داخل ساختمان می شود. استفاده از انواع عایق ساختمانی باعث افزایش طول عمر ساختمان و کاهش مصرف انرژی در ساختمان می شود. عایق های استفاده شده در ساختمان در انواع مختلف رولی ، پانلی و پوشش رنگ برای تمامی ساختمان های مسکونی ، تجاری و … به کار می رود. عایق ها بیشتر برای ساختمان های در حال ساخت مورد استفاده قرار می گیرند اما انواع عایق پانلی و یا پوشش رنگ آن نیز برای ساختمان های موجود بسیار مناسب است. انواع عایق ساختمانی بر اساس جنس متریال تشکیل دهنده به دو دسته عایق پلیمری ، مواد مصنوعی و حاصل شده در آزمایشگاه و عایق معدنی ، مواد موجود در طبیعت ، تقسیم می شود.

عایق حرارتی چیست

عایق حرارتی ساختمانی برای مقاومت در برابر تبادل حرارتی در پوسته خارجی ساختمان و مرز بین فضاهای داخلی و خارجی به کار برده می شود. کاهش تبادل حرارتی ایجاد شده توسط عایق حرارتی در فصل سرما ، باعث کاهش چشمگیر نفوذ برودت هوا به فضاهای داخلی می شود و در نتیجه برای ایجاد دمای مناسب نیاز به مصرف انرژی زیادی توسط وسایل گرمایشی نیست. همچنین در فصل گرما با عدم انتقال گرمای بیرون به داخل ، باعث کاهش مصرف انرژی برای خنک نمودن فضا می شود. با توجه به شرایط آب و هوایی و میزان عملکرد و کاهش تبادل حرارتی می توان از عایق حرارتی متفاوتی که هر کدام دارای معایب و مزایایی هستند، استفاده نمود. لایه ضخیم هوا تحت شرایطی خاص می تواند به عنوان عایق حرارتی استفاده شود.

مقاومت حرارتی عایق

نسبت ضخامت لایه به ضریب هدایت حرارتی آن را مقاومت حرارتی می نامند. مقاومت حرارتی جدار متشکل از چند لایه مساوی با مجموع مقاومت های هر یک از لایه هاست. مقاومت حرارتی مشخص کننده قابلیت عایق بودن یک یا چند لایه از پوسته یا کل پوسته از نظر حرارتی است بدین معنا که هر چقدر میزان ضریب R بیشتر باشد عایق حرارتی عملکرد بهتری دارد. مقاومت حرارتی با R نشان داده می شود و واحد آن برابر با [ m2K/W ] است.

انواع عایق ساختمانی حرارتی

در ساخت انواع عایق های حرارتی ساختمانی می توان از متریال های مصنوعی و معدنی استفاده نمود. برخی از این انواع عایق حرارتی ساختمانی از ترکیب مواد پلیمری و معدنی ساخته می شوند. نواع عایق حرارتی ساختمانی را می توان از نظر جنس به دسته های زیر تقسیم نمود :

  • عایق حرارتی پشم شیشه
  • عایق حرارتی پشم سنگ
  • عایق حرارتی سلولزی
  • عایق حرارتی پلی یورتان
  • عایق حرارتی پلی استایرن
  • پنل عایق دار
  • بلوک بتنی عایق حرارتی
  •  تری دی پنل
  • بلوک ایربتن ( بلوک هوادار )

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *